Mukaan KMG toimintaan

KMG:n mukaista krav magaa pääset harjoittelemaan useissa seuroissa ympäri Suomea virallisten KMG ohjaajien opissa. Tarkemmat tiedot ohjaajista löydät Ohjaajat osiosta.

Jos paikkakunnallasi ei ole vielä KMG-ohjaajaa, voit liittyä mukaan toimintaan taustastasi ja kiinnostuksestasi riippuen eri tavoilla, joista tarkemmin alla.

1. Järjestämme aika ajoin intensiiviperuskursseja paikkakunnilla, joissa ei säännöllistä seuratoimintaa ole.

Jos tiedät, että lisäksesi olisi myös muita halukkaita lajin aloittajia, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info(at)kmgfinland.com ja kysy mahdollisuutta intensiiviperuskurssiin. Intensiiviperuskurssin vähimmäisosallistujamäärä on 10 henkeä. Kurssi kestää yhden viikonlopun ja se sisältää 12 tuntia harjoittelua. Harjoittelun jatkaminen kurssin jälkeen sovitaan tapauskohtaisesti järjestämällä esimerkiksi erilaisia intensiivipäiviä.

2. Jos olet jo krav maga -ohjaaja toisessa organisaatiossa tai pitkän linjan kamppailulajiharrastaja, olisitko kiinnostunut aloittamaan KMG:n krav magan ohjaamisen paikkakunnallasi.

Krav Maga Global järjestää siviiliohjaajakoulutuksia kymmenittäin joka vuosi ympäri maailmaa. Koulutus antaa sen läpäisseille osaamisen ja valmiudet toimia KMG:n nimissä krav magan ohjaajana siviileille.

KMG:n järjestämää ohjaajakoulutusta pidetään kattavimpana ja vaativimpana krav maga koulutuksena maailmassa. Koulutus antaa erinomaiset valmiudet muun muassa harjoitusten ohjaamiseen, seuratoiminnan käynnistämiseen ja itsensä lajinomaiseen kehittämiseen. Ohjaajakoulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää läsnäoloa, annettujen tehtävien ja harjoitteiden suorittamista sekä kurssin päätteeksi suoritettavien opetus- ja tasotekniikkanäyttöjen läpäisemistä. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneille myönnetään KMG:n siviiliohjaajan pätevyys sekä vähintään Graduate 1 -taso.

Ohjaajakoulutus uudistui vuoden 2016 alussa. Uusi koulutus mahdollistaa useita erilaisia vaihtoehtoja kurssin suorittamiselle. Ohjaajakoulutuksen kesto on 24 päivää ja se jakautuu kolmeen eri osaan, jotka voi suorittaa itse haluamassaan tahdissa. Ohjaajapätevyyden saavuttaminen vaatii kaikkien kolmen osion hyväksytyn suorittamisen. Koulutuksen hinta on 2400 euroa.

Edellytyksinä ohjaajakoulutukseen hakeutumiselle ovat muun muassa:

  • KMG:n practitioner 3 taso (n. 2 vuotta harjoittelua) tai vähintään 4 vuoden kokemus muista kamppailulajeista
  • Hyvä lyönti- ja potkutekniikka
  • Koulutuksen mahdollistava terveydentila
  • Ei rikostaustaa
  • Henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan ohjaajaksi soveltuva
  • KMG Finland maaorganisaation hyväksyntä

Eli vaikka et olisikaan harrastanut aiemmin krav magaa, mutta omaat vahvan taustan muista kamppailulajeista, lyönti- ja potkutekniikkasi on kunnossa, olet nopea oppimaan ja halukas aloittamaan lajin ohjaamisen, on sinulla hyvät mahdollisuudet päästä koulutukseen mukaan.

Suomessa ohjaajakoulutuksia järjestetään muutaman vuoden välein.

Ohjaajakoulutuksen myötä aukeaa mahdollisuus osallistua KMG:n erilaisiin erikoiskoulutuksiin, joista useimmille pääsyvaatimuksena on siviiliohjaajakoulutuksen suorittaminen. Lisätietoja ohjaajakoulutuksesta ja ohjaajille avoimista erikoiskoulutuksista löytyy KMG kansainvälisiltä sivuilta: Instructor courses

3. Jos ohjaajakoulutus tuntuu aluksi isolta harppaukselta, etkä tunne muita kiinnostuneita intensiiviperuskurssia varten, on myös muita vaihtoehtoja.

Jos ohjaajakoulutus tuntuu aluksi isolta harppaukselta, voimme räätälöidä sinulle taustastasi riippuen kuukausista pariin vuoteen kestävän harjoittelu-/valmennuspaketin, joka sisältää ohjeistettua harjoittelua omalla paikkakunnallasi harjoitteluparin kanssa sekä ajoittaisen osallistumisen Espoossa järjestettäviin intensiiviharjoituksiin.Näin voit aloittaa harjoittelun helposti ja opit krav magan perustaitoja ja -tekniikoita. Lisätietoja valmennuspaketista voit tiedustella osoitteesta info(at)kmgfinland.com.

Harjoittelun toki voit aloittaa myös omin päin hyödyntäen joko KMG:n online harjoitteluportaalia MaxKravMagaa tai tasotekniikka DVD:tä, joista voit tiedustella tarkemmin osoitteesta equipment(at)kmgfinland.com. On kuitenkin hyvä huomioida, että oman kehittymisen kannalta on olennaista saada opetusta ja palautetta myös varsinaiselta KMG-ohjaajalta.