Krav Junior tasokokeet

Krav Magassa on käytössä perinteisten kamppailulajien vyöjärjestelmää vastaava tasojärjestelmä. Koska lajissa ei ole kilpailuja, tarjoavat tasokokeet ja niiden kautta suoritetut tasot harrastajalle keinon seurata omaa edistymistään ja saada palautetta osaamisestaan. Harjoittelu onnistuu kuitenkin hyvin myös ilman tasokokeisiin osallistumista.

LASTEN JA NUORTEN TASOJÄRJESTELMÄ

Lasten ja nuorten tasot on jaettu ikäryhmien mukaan, Kids 1-5, Young 1-5, Junior 1-5 ja Teens 1-5. Kussakin ikäryhmässä tasokokeissa testattavat itsepuolustustekniikat perustuvat niihin hyökkäyksiin, joita juuri kyseisen ikäiset lapset ja nuoret voivat arkielämässä kohdata. Itsepuolustustekniikoiden lisäksi kokeissa testataan mm. lyönti- ja potkutekniikkaa, kaatumisia sekä lihaskuntoa ja koordinaatiota.

Tasokokeessa osallistujan tekniikoista arvioidaan, kuinka suuri prosentti niistä on testattavan tason edellyttämällä tasolla. Tasokoe arvioidaan joko hyväksytyksi tai hylätyksi. Tasokokeen pitäjä antaa osallistujille palautteen tasokokeen jälkeen.

TASOKOKEISIIN OSALLISTUMINEN

Kakkostasosta alkaen tasokokeeseen osallistujalla tulee olla KMG:n virallinen Junior-passi, johon on päivitetty ajantasaiset merkinnät suoritetuista tasoista. Lisäksi tasokokeeseen osallistujalla tulee olla lajin harjoittelun kattava vakuutus.

Tasokokeissa tulee asustuksena olla mustat pitkät harjoitteluhousut sekä KMG:n virallinen T-paita. Jos harjoittelija on suorittanut tasoja jo aiemmin, harjoittelijalla tulee olla suoritettua tasoa vastaava tasomerkki housujen vasemman reiden kohdalla.

Tasokokeisiin osallistuminen edellyttää riittävää harjoittelua. 1-3 -tasojen välissä minimiharjoitteluaika on 6 kk ja 3-5 -tasoilla yksi vuosi.

TASOKOKEIDEN VASTAANOTTO

Tasokokeita saavat Suomessa ottaa vastaan KMG:n lasten ja nuorten kansainvälisen ohjaajakoulutuksen (KIC) hyväksytysti suorittaneet ohjaajat sekä Global Teamin lasten ja nuorten vastuuohjaajat. KMG:n Suomen maaorganisaatio valvoo ylempien tasojen (4-5) suorittamista.