Tasojärjestelmä

Krav magassa on käytössä perinteisten kamppailulajien vyöjärjestelmää vastaava tasojärjestelmä. Koska lajissa ei ole kilpailuja, tarjoavat tasokokeet ja niiden kautta suoritetut tasot harrastajalle keinon seurata omaa edistymistään ja saada palautetta osaamisestaan. Tasokoepalautteiden avulla omaa harjoittelua ja osaamista on helpompaa kehittää oikeaan suuntaan.. Tasojen suorittaminen ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan itsepuolustustaidon kehittäminen ja oman turvallisuuden parantaminen. Harjoittelu onnistuu hyvin ilman tasokokeisiin osallistumista.

PRACTITIONER-TASOT 1-5

Practitioner-tasoilla harjoittelija oppi puolustautumaan pääasiallisesti aseettoman hyökkääjän hyökkäyksiä ja uhkia vastaan. Practitioner 5-tason saavuttaminen vaatii noin 3 vuoden harjoittelun.

Practioner-tasojen tasovaatimukset käyvät ilmi Practitioner-tasojen harjoitusohjelmasta, joka on saatavilla KMG:n harrastajille. Sivu on salasanasuojattu. Saat salasanan ohjaajaltasi tai sähköpostitse pyytämällä osoitteesta info (at) kmgfinland.com.

GRADUATE-TASOT 1-5

Graduate-tasoilla syvennetään Practitioner-tasojen osaamista ja opetellaan puolustautumaan aseellista hyökkääjää vastaan. Graduate 5-tason saavuttaminen vaatii noin 7-8 vuoden harjoittelun.

EXPERT-TASOT 1-5

Expert-tasot vastaavat perinteisten lajien mustia vöitä. Expert-tasoilla syvennetään Practitioner- ja Graduate-tasojen osaamista sekä opetellaan muun muassa puolustautumista osaavampaa ja useampaa hyökkääjää vastaan. Expert-tasoilla harjoiteluun tulevat mukaan lisäksi eri ammattialoihin liittyvät tekniikat, kuten sotilas-, poliisi- ja henkilönsuojaustekniikat. Myös ottelutekniikoilla ja harjoitteilla on suuri merkitys Expert-tasojen harjoittelussa.

Expert 1 -tason saavuttamiseen menee aktiivisella harjoittelulla noin 8-10 vuotta. Expert 5 -tason saavuttaminen vaatii jo yli 20 vuoden harjoittelun.

MASTER-TASOT 1-3

Master-tasoja ei arvioida tasokokeilla, vaan niitä myönnetään muun muassa lajin eteen tehdyn työn johdosta. Tällä hetkellä KMG:llä on Eyal Yanilovin (M3) lisäksi kaksi Master-tason ohjaajaa, israelilainen Ze’ev Cohen ja ruotsalainen Tommy Blom.